Noutăți și Articole

Rețete: Supă cremă de sfeclă roșie

Red tomato cream soup in a bowl
Distribuie
Distribuie

SUPĂ CREMĂ DE SFECLĂ ROȘIE

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Pentru 100 g produs: 95 kcal, 5 g glucide, 1g proteine, 7g lipide, 1,4 g fibre

Pentru 1 porție: 160 kcal, 15g glucide, 2,1g proteine, 15g lipide, 3 g fibre

LISTA INGREDIENTE (2 porții)

ProdusCantitateKcaloriiP(g)L(g)G(g)Fibre(g)
Sfeclă roșie200 g30173.4
Țelină rădăcină75g1031.2
Ceapă75g1081
Ulei măsline30 ml (2 linguri)03000
Nucșoară2g0000
Suc de lămâie10-20 ml0010
Apă600 ml0000
Total (după fierbere)400g530294,6

METODA DE GĂTIRE (fierbere, 30 minute):

Se pune la foc mic ceapa cu 2 linguri ulei de măsline și 2 linguri apă, până se înmoaie. Se adaugă sfecla și țelina curățate și tocate cuburi mici. Se soteaza 3-4 minute, apoi se adaugă apa (restul) și se fierb 20 minute. Amestecul se pasează cu blenderul. Se potrivește de gust cu sare, nucșoară și zeamă de lămâie.

Se poate servi cu crutoane 40 g (1 felie de pâine) – a se ține cont de plusul caloric si se poate pastra la frigider.

AVANTAJE NUTRIȚIONALE: meniu hipocaloric, hipoproteic

DEZAVANTAJE NUTRIȚIONALE/SUGESTII ADAPTARE PENTRU ANUMITE

PATOLOGII – se poate suplimenta cantitatea de ulei/ adaos de crutoane pentru a crește conținutul caloric, iar sarea se poate reduce, crescând cantitatea de suc de lămâie (pentru persoanele hipertensive)

AUTOR

Anchidin (Luțac) Larisa

Studentă UMF ”Iuliu Hațieganu”, Facultatea Nutriție și Dietetică, anul III

Urmărește activitatea Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice